Araç Kiralamada Depozito Nedir?

  • 24 Temmuz 2022

Araç Kiralamada Depozito Nedir?

Araç Kiralamada Depozito Nedir?

ARAÇ KİRALAMADA DEPOZİTO NEDİR?

Araç kiralama işlemi son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmiştir. Araç kiralama işleminin popüler hale gelmesinin temel sebebi ise sahip olduğu çeşitli avantajlardır. Araç kiralamaya olan ilginin artmasıyla birlikte bu konu ile ilgili başta “Araç Kiralamada Depozito Nedir?” sorusu olmak üzere çeşitli sorular sorulmaktadır. 

Araç kiralamada depozito, kiralık araçta oluşabilecek hasarın karşılanabilmesi ya da aracı kiralayan kişinin trafik kurallarını ihlal ederek ortaya çıkan trafik cezalarının ödenebilmesi için alınan teminattır. Araç kiralama depozito ücreti, araç kiralama firması tarafından alınmaktadır.

“Araç Kiralamada Depozito Nedir?” sorusuna cevap verdiğimize göre bu konu ile ilgili merak edilen diğer sorulara cevap verebiliriz.

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda sizler için Araç Kiralarken Depozito Neden Gereklidir ve Araç Kiralama Depozitosu Nasıl Hesaplanır sorularına cevap vereceğiz.

Araç Kiralarken Depozito Neden Gereklidir?

“Araç Kiralamada Depozito Nedir?” sorusundan sonra en çok merak edilen soru ise “Araç Kiralarken Depozito Neden Gereklidir?” şeklindedir. Araç kiralama firmaları tarafından araç kiralama işlemlerinde depozito alınmasının temel nedeni, yaşanabilecek olan bazı ihtimallerden kaynaklıdır. Örneğin; Araç sürücüsü kiralık aracın herhangi bir yeri çizilmiş olarak iade ederse ortaya çıkan maliyeti karşılayabilmek ve olası bir trafik cezasında cezayı ödeyebilmek için depozito kullanılabilir. 

Bunun yanında araç kiralama depozitosu, araç kiralama firması için araç kiralama rezervasyon işlemlerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı bir garantidir. Ayrıca aracı iade ettiğinizde araçta herhangi bir fiziksel hasar ya da trafik cezası bulunmuyorsa, 7 ila 25 iş günü arasında depozito tutarı iade edilmektedir. 

Araç Kiralama Depozitosu Nasıl Hesaplanır?

Araç kiralama depozitosunun belirli bir standardı bulunmamaktadır. Şöyle ki, araç kiralama firması depozito tutarının hesaplarken dikkate alacağı parametrelere göre depozito tutarı değişiklik göstermektedir. Araç kiralama firmaları aracın türü, araç kiralama süresini ve rezervasyon yaptığınız yeri göz önünde bulundurmaktadır. 

Bunun yanında araç kiralamada depozito tutarı genellikle aracın “Çarpışma Hasarından Feragat ve Hırsızlık Koruması” politikalarındaki fazlalık ile aynı tutardadır. Burada bahsi geçen fazlalık, arabanın çalınması ya da hasar görmesi durumunda değiştirmek ya da tamir etmek için ödemeniz gereken en yüksek miktardır. Ayrıca piyasaya baktığımızda araç kiralama depozito bedelleri genellikle 500 TL ila 5.000 TL arasında değişiklik göstermektedir. Ancak daha önce söylediğimiz gibi depozito tutarında net bir standart bulunmadığı için bu değer aralığının dışında da araç kiralama depozito bedeli ile karşılaşabilirsiniz.

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda sizler için Araç Kiralarken Depozito Neden Gereklidir ve Araç Kiralama Depozitosu Nasıl Hesaplanır sorularına cevap verdik. Araç bakımı, araç parçaları hakkında merak edilenler ve daha fazlası için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hizmetlerimiz ya da araç kiralama süreçlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak, bizimle iletişime geçebilirsiniz.