Araçlarda Sonbahar Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • 4 Eylül 2018

Araçlarda Sonbahar Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Araçlarda Sonbahar Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Okulların başlaması ile birlikte 3 ay boyunca tatilde olan 18 milyona yakın öğrenci de trafiğe katılacak. Araç çokluğundan dolayı oluşan trafik sebebiyle sürücülerin sık sık frene basması gerekecektir. Aynı zamanda sert ve yağışlı hava koşullarına bağlı olarak, yol şartları sürücüler için daha tehlikeli bir hal alacaktır. Bu unsurlar göz önüne alındığında aracın fren sistemi ve lastiklerinin kontrol edilmesi çok önemli bir hal almaktadır. Eskiyen lastikler değişmeli ve lastiklerin lastik basıncı kontrol edilmelidir.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da aracın ışık sistemi. Özellikle sonbahar ve kış aylarında, hava koşulları gereği aracın ışık sistemlerinin (stop lambaları, sis farları, park lambaları, uzun ve kısa mesafe farları, sinyaller vb.) düzgün bir şekilde çalışıyor olması, varsa kırık lambaların değiştirilmesi yada bakımının yapılması çok önemli.

Yağmurlu havalarda aracın sileceklerinin de düzgün çalıştığına emin olunmalıdır Eski silecekler etkin çalışamadığı gibi aynı zamanda camların çizilmesine yol açar. Bu nedenle silecekler  mutlaka yenisi ile değiştirilmelidir.

Soğuk havalarda aracınızı çalıştırdığınız anda camlar buğulanacaktır ve ön/arka camlardan görüşünüz azalacaktır. Camları buhardan temizlemek için aracınızın ön ve arka ısıtıcı sistemlerinin temizlenmiş ve bakımlarının tam yapılmış olması gerekmektedir.

Aracın yağ filtresi ve hava filtresi de kontrol edilmelidir. Eğer aracın filtreleri tıkanmışsa veya eskimişse mutlaka değiştirilmelidir. Filtrelerin temizliği ve bakımı, hem güvenli bir sürüş için hem de yakıt tasarrufu için çok önemlidir. Aracın filtreleri ile birlikte tüm sıvılarının da (fren yağı, motor yağı, vites yağı ve silecek suyu vb.) kontrolünün yapılması gerekmektedir. Motor yağı eskimişse, aracın motoruna ve araca zarar vereceğinden dolayı mutlaka değiştirilmelidir. Fren yağı, vites yağı ve aracın silecek suyu da sık sık kontrol edilmelidir.

Borlease olarak, filo kiralama yani operasyonel kiralama hizmetimizden yararlanan müşterilerimiz adına kiraladıkları araçlar için tüm mevsimsel bakımlarını yaptırıyor ve süreçleri takip ediyoruz. Uzun dönem araç kiralama hizmetinden faydalanan müşterilerimizin araçlarına ait bakımları veya muayeneleri uzun sürmesi halinde ikame araç teminini de ayrıca sağlıyoruz.

Trafikte hem kendi güvenliğimiz hem de diğer sürücülerin ve yayaların güvenliği için araç bakımlarının aksatılmaması ve her mevsime uygun bir şekilde aracın hazırlanması hayati önem taşımaktadır. Unutmayalım ki aracın aksamında oluşacak en ufak bir sorun trafikte bize daha büyük bir sorun yaratarak hem kendi hayatımızı hem de trafiğe katılan herkesin hayatını tehlikeye atacaktır!