Dünyanın En İlginç Trafik Kuralları

  • 17 Ocak 2019

Dünyanın En İlginç Trafik Kuralları

Dünyanın En İlginç Trafik Kuralları

Araba kullanmak özellikle de başka bir ülkedeyseniz çok stresli bir hal alabilir. Çünkü dünyanın çeşitli yerlerinde, o bölgenin ihtiyaçlarına uygun olarak hem yayaların hem de sürücülerin güvenliğini sağlamak için farklı trafik kuralları uygulanmaktadır. Bizim için çok farklı gelen bu kurallar yerel halk için gerekli olabilir. Bu nedenle farklı ülkelerdeki ilginç trafik kurallarından bazıları şunlardır:

Asya ülkelerindeki trafik kuralları:

Dünyanın en kibar toplumlarından biri olan Japon ’ya da trafikte de nezaketinizi sürdürmek zorundasınız. Japonya ‘da trafikte yayaların üstüne su veya çamur sıçratmak nezaketle karşılanmamakla birlikte trafik kurallarına aykırı bir davranış kabul edilmektedir. Eğer Japonya ‘da araç kullanırken bir yayaya su veya çamur sıçratırsanız, para cezasına çarptırılabilirsiniz.

Yaya olmak Japonya ‘da keyifli olabilir; ancak aynı şey Çin için söylenemez. Çünkü Çin ‘de araçların yolda giderken yayalar için durması yasa dışı kabul edilmektedir.

Filipinler’in Manila şehrinde ise eğer aracınızın plakası 1 veya 2 ile bitiyorsa Pazartesileri sürmeniz yasaklanmıştır.

Amerika’daki trafik kuralları:

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde taşıt yolunda uyuya kalmak trafik kurallarına aykırı kabul edilmektedir. Aynı zamanda yine Kaliforniya’da aracınızdan bir hayvanı vurmanız (eğer bu hayvan bir balina değilse) yasa dışıdır.

Alaska’da aracınızın tepesine köpek bağlamanız yasaktır.

En garip kurallardan biri ise, Massachusetts eyaletinde aracınızın arka koltuğunda bir goril ile seyahat etmeniz yasaklanmıştır.

Oklahoma’da ise aracınızı sürerken çizgi roman okumanız yasaktır.

Michigan’da ise yol ortasında oturup gazete okumanız trafik kuralı ihlali olarak görülmektedir.

Evcil hayvanınızın bir aracı taciz etmesine izin vermenizin yasak olduğu yer ise Amerika’nın Kentucky eyaletidir.

Avrupa’daki trafik kuralları:

Rusya’da aracınızı temiz olması çok önemli hatta pis araç ile trafiğe çıkmak kurallara aykırı kabul edilmektedir.

Fransa’da trafik polisi sizi çevirdiğinde size alkol metre tahsis etmek zorunda değil. Hatta polis yanında alkol metre bile taşımak zorunda değil. Sürücüler kendi alkol metrelerini kendileri taşımak zorundadır.

Danimarka’da ise yolculuğa çıkmadan önce aracınızın rutin kontrollerinin yanında aracınızın altında çocuk olup olmadığını da kontrol etmek zorundasınız.

Aracınızı sürerken bir şeyler yiyip içmek Kıbrıs’ta kesinlikle yasaklanmıştır.

İsviçre’de aracınızı Pazar günleri sakın yıkamayın. Çünkü Pazar günleri araç yıkamak yasaklanmıştır.

Otobanları ile ünlü Almanya’da ise nedeni ne olursa olsun otobanda durmak veya aracınızın bozulması kesinlikle yasaktır. Hatta aracınızın benzinin bitmesi bile yasaklanmıştır.

İskandinavya’da ise farlarınızın her zaman açık olması yasal bir zorunluluktur. Aslında garip görünse de bu trafik kuralı zayıf görüş alanı ve gün ışığı saatlerinin kısıtlı olduğu İskandinavya’da bir gerekliliktir.

Biz Grup Şirketler olarak, sizlere uzun dönem araç kiralamakurumsal araç kiralamafilo kiralama ve bireysel araç kiralama konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Hangi aracı kullanırsanız kullanın hangi ülkede olursanız olun trafik kurallarını bilmeniz ve bunlara uymanız hem sizin hem de çevrenizdeki yayaların ve diğer sürücülerin güvenliği açısından en önemli unsurdur.