Kurumsal Araç Kiralama Nedir? Avantajları Nelerdir?

  • 27 Aralık 2021

Kurumsal Araç Kiralama Nedir? Avantajları Nelerdir?

Kurumsal Araç Kiralama Nedir? Avantajları Nelerdir?

Araç kiralama hizmeti iş seyahatlerinde, gezilerde ve pek çok aktivitede tercih edilen bir hizmettir. Araç kiralamada ihtiyaca göre farklı araçlar kiralanabilir, zamandan ve maliyetlerden tasarruf edilmesi sağlanabilir. Kurumsal şirketler; satış, lojistik ve farklı departmanlar için çalışanları ve işyerleri için araç kiralama hizmetlerini kullanmaktadırlar. Bu şekilde, kısa dönem ve uzun dönemde araç satın almalarına gerek kalmadan diledikleri aracı kiralayabilirler. Firmaların tercih ettiği kurumsal araç kiralama nedir, avantajları nelerdir, detaylıca yakından inceleyelim.

Kurumsal Araç Kiralama Nedir?

Bireysel araç kiralama farklı bir şehre gittiğinizde orada ulaşımı sağlamak için tercih edilebilir. Kurumsal araç kiralama nedir; şirketlerin, şirket arabası olarak tahsis ettiği araçları temin etme yöntemidir. Şirketler, kurumsal araç kiralama ile çalışanların ve şirketin ihtiyaçlarına göre araç filosu kiralar. Bu sayede araçların vergileri ve masraflarıyla uğraşmazlar, aracı satın almak zorunda kalmazlar.

Kurumsal araç kiralama işlemi, şirketlerin bir yıl ve daha uzun sürelerde kiraladığı ve değişimini yaptığı bir süreçtir. Uzun dönem kiralama ve filo kiralama hizmetinden yararlanılır ve şirkete maliyet açısından önemli avantajlar sağlanır. Kurumsal araç kiralama, araç fiyatlarının arttığı şu günlerde en çok tercih edilen yöntemdir.  

Kurumsal Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

Kurumsal araç kiralama ile şirketinizin ihtiyaç duyduğu farklı kategorideki araçları belirli bir süre boyunca kiralayabilirsiniz. Kurumsal araç kiralama nasıl yapılır?

Şirketinizin ihtiyacı olan araçların listesini hazırlamanız gerekir. Bu listedeki araçların yakıt türü ve sınıfı gibi detaylandırmalar yaptıktan sonra ise kurumsal araç kiralayan firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. Geniş araç filosu ve kurumsal kiralama konusunda deneyimli bir araç kiralama şirketi ile çalışmanız faydalı olacaktır.

Borlease Otomativ araç kiralamalarında ve sonrasında müşteri memnuniyetine büyük önem vermektedir. Kurumsal araç kiralama hizmetinde bakım, onarım, mevsimlere uygun değişimleri gerçekleştirerek müşteri memnuniyetini %100 artırmayı hedeflemektedir. Geniş araç filosu içerisinde ihtiyacınız olan ticari, sedan ve diğer tüm araçları kiralayabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için pazartesiden cumaya 09:00- 18:00 saatleri arasında bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kurumsal Araç Kiralama Avantajları

Küçük ve büyük işletmelerin lojistik, pazarlama, satış gibi alanlarda araç ihtiyacını kurumsal araç kiralama karşılayabilir. Peki kurumsal araç kiralamanın avantajları nelerdir? Bu avantajlar aşağıdaki gibidir:

  • Araca ne kadar süre ihtiyacınız varsa o kadar süre için kiralayabilirsiniz. Ayrıca geniş araç yelpazesi ile farklı araç modelleri arasında seçim yapabilirsiniz.
  • Araçları satın almak zorunda kalmazsınız, satın almadaki vergilerden ve toplu para çıkışından kaçınabilirsiniz.
  • Artan araç fiyatlarını göz önünde bulundurduğumuzda maliyet kalemlerinden birinin azalmasını sağlar.
  • Kiraladığınız araca ihtiyacınız olmadığında kolayca değişim yapabilirsiniz.
  • Kurumsal araç kiralama ile KDV indiriminden faydalanabilir.
  • Motorlu taşıtlar vergisi ve KDV gibi vergiler gider olarak gösterilebilir.
  • Periyodik bakımları, hasar onarımları, sigorta/kasko giderleri, yedek araç ve lastik değişimi gibi masrafları araç kiralama şirketi karşılar.
  • Zamandan tasarruf sağlarken oluşabilecek maliyetlerden kurtulabilirsiniz.

Kurumsal Araç Kiralama Fiyatları

Araç kiralama hizmeti, şirketleri maliyetlerden kurtarır ve daha rahat bir çalışma ortamı sağlar. Kurumunuz için gerekli olan araçları kolaylıkla seçebilirsiniz. Kurumsal araç kiralama fiyatları, araçları kiralayacağınız süre, araç sayısı, araç sınıfı ve kiraladığınız döneme göre değişmektedir. Borlease ile kiralayacağınız araçlarda ekstra indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Borlease filo kiralama hizmetinde, şirketiniz için bir araç gerekli olsa bile kiralama yapabilir, satın alma maliyetinden kaçınabilirsiniz.

Şirketiniz için gerekli aracı ve araçları seçmek, uygun dönemleri öğrenmek, marka, model ve km. sınırını belirlemek için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Aynı gün içerisinde müşteri temsilcilerimiz sizinle iletişime geçerek en uygun teklifler sizinle paylaşılacaktır.