Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri

  • 17 Ocak 2019

Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri

Acemi Sürücüler İçin Kolay Park Etme Yöntemleri

Araç park etmek birçok sürücü için kâbus olabilmektedir. Ancak bu yazımızda aracınızı nasıl sorunsuz ve kolay bir şekilde park edeceğinize dair ip uçları vereceğiz.

Öncelikle aracınızı park ederken sakin olun ve paniğe kapılmayın. Birçok sürücü park esnasında diğer araçlara çarpacağını düşündüğünden dolayı paniklemektedir ve bu nedenle kazaya sebebiyet vermektedir. Paniklemek pedalları karıştırmanıza ve frene basmak isterken aniden gaza basıp kontrolünüzü kaybetmenize sebep olabilir. Buna ek olarak diğer araçların yoldan bir an önce çıkmanız için yaptığı baskılara da yenik düşüp daha hızlı davranmaya çalışmayın. Bu da sizin paniklemenizde ve yanlış bir manevra yapmanıza sebebiyet verebilir.

İkinci olarak aracınızı park alanından nasıl çıkaracağınızı planlayın. Eğer yapabiliyorsanız aracınızı geri geri gelerek ters park edin. Çünkü özellikle de akan bir trafikte aracınızı geri geri çıkarmaktansa düz çıkarmak sizin için daha güvenli ve kolay olacaktır. Ayrıca aracınızı park yerinden çıkarırken yine yavaş ve dikkatli olmaya özen gösterin.

Teknoloji hayatımızı kolaylaştıran etmenlerden biridir ve hayatımızın birçok alanında teknolojiye güveniriz. Ancak söz konusu park etmek olunca teknolojiye çok fazla güvenmemekte fayda vardır. Günümüzde hemen hemen tüm araçlarda park sensörü bulunmaktadır. Ancak park esnasında çok güvenilir olmayabilirler. Bu nedenle aracınızı park ederken aynalara güvenmeniz sizin için daha güvenli olacaktır. Aynalarınızı sık sık kontrol ettiğiniz gibi arada başınızı çevirerek geriye doğru bakmanız da size kolaylık sağlayacaktır.

Birçok kişi aracını iki aracın arasına paralel park etmekten hoşlanmaz ancak paralel park etmek sanıldığı kadar zor değil. İlk başta aracınızı park halindeki aracın tam paraleline getirin ve park ettiğinizin anlaşılması için dörtlülerinizi yakmayı unutmayın. Aracınızı geri vitese alın. Direksiyonu tamamen sağa kırdıktan sonra arkanızdaki aracın iki farını da görecek şekilde gelin ve sonra direksiyonunuzu düzleştirip dümdüz geri gelin. Öndeki aracın arka tamponu ve sizin ön tamponunuzu aynı hizaya getirin. Son olarak direksiyonunuzu tamamen sola çevirip park alanına yerleşin ve direksiyonunuzu düzleştirin. Bu şekilde park etmeyi kolaylaştırmak için boş bir yolda vakit buldukça pratik yapmanızı tavsiye ederiz. Bu sayede zamanla daha rahat ve kolay park ettiğinizi fark edeceksiniz.

Günümüzde teknoloji hız kesmeden gelişmekte ve bilim insanları hayatımızı kolaylaştırmak için yeni imkanlar sunmaktadır. Eğer aracınızda kendi kendine park etme özelliği varsa bunu kullanmaktan çekinmeyin. Bu sayede yorulmadan ve güvenli bir şekilde aracınızı park etmiş olursunuz.

Araç park ederken başka bir önemli husus ise park edecek diğer araçları düşünmektir. Bu nedenle aracınızı park ederken park çizgileri içinde park ettiğinize emin olun.  Ayrıca aracınızı park ederken trafik levhalarına ve park kurallarına çok dikkat edin. Eğer yolda duraklamak ve park etmek yasaktır levhası veya tabelası varsa kesinlikle park etmeyin. Park etmenin yasak olduğu yerlerde araç park etmek trafikte diğer sürücülerin ve yayaların hayatını tehlikeye atmaya sebep olabilir.

Biz Borlease Grup Şirketler olarak, sizlere uzun dönem araç kiralamakısa dönem araç kiralamakurumsal araç kiralamafilo kiralama ve bireysel araç kiralama konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla ister deneyimli sürücüler olsun ister acemi sürücüler olsun araç park etmek konusunda sorun yaşayabilirler. Biz de müşterilerimizin isteklerine en iyi ve hızlı şekilde yanıt verebilmek ve onların güvenliğini sağlamak adına farklı ve uygulaması kolay ip uçları vererek onların hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz.