Araba Kiralama Şartları Nelerdir? 

  • 30 Nisan 2022

Araba Kiralama Şartları Nelerdir? 

Araba Kiralama Şartları Nelerdir? 

Araç kiralamak işlemi için birçok kriter bulunmaktadır. Peki araba kiralama şartları nelerdir?

Araba kiralamak isteyenlerin gerekli firma ile görüşmeden önce mutlaka bilmesi gereken bazı kriterler bulunmaktadır. Araba kiralama şartlarını karşılamıyorsanız bu işlemi gerçekleştiremezsiniz. Bu nedenle araç kiralamadan önce araba kiralama şartlarını öğrenmeniz gerekir. Borlease olarak bu yazımızda, araç kiralama şartları hakkında bilmeniz gerekenleri sizler ile paylaşacağız.

Sürücü Yaşının En Az 21 Olması

Sigorta kriterlerine göre ekonomik bir araç kiralayabilmek için en az 21 yaşında olmanız önemli bir kriterdir. Orta ve Üst sınıf araçlar için 25 yaş alt sınır olarak kabul edilir. Lüks ve büyük araçlar için ise en az 28 yaşında olmanız önemli bir etkendir.

Ehliyetin Süresi

Ekonomik, orta sınıf veya üst sınıf bir araç kiralamak isteyenler en az 2 yıllık ehliyete sahip olmalıdır. Bunun yanı sıra lüks veya büyük araçlar için ise bu süre 3 senedir.           

Ek Sürücü Olması

Kiralanan herhangi bir araç birçok kişi tarafından kullanılabilir. Bu durumda ise ikinci ya da ek sürücünün kiralama öncesinde mutlaka bildirilmesi gerekir. Böylece ek sürücü de kasko sigortası kapsamına dahil olur. Ek sürücünün de ana sürücü için belirtilen yaş ve ehliyet kriterlerine uyması oldukça önemlidir.

Kilometre Sınırı    

Kiraladığınız aracın ücretine dahil olan kilometre sınırı aracın bulunduğu ekranda gösterilmektedir. Belirtilen kilometrenin aşılması halinde 50 kuruş kilometre aşım ücreti uygulanmaktadır.

Araba Kiralamak İçin Gereken Evraklar     

Araba kiralamak için gerekli evraklar, temel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Sürücü belgesi ve yaş sınırı (Sürücü belgesinin en az iki yıllık olması gerekir.)
  • Nüfus cüzdanı
  • Kredi kartı
  • İkametgâh belgesi
  • Kiralayan adına kayıtlı adresini de gösteren herhangi bir fatura

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda, araç kiralama şartları ve araç kiralamak için gerekli belgeler gibi konuları sizler ile paylaştık. Araç bakımı, araç parçaları hakkında merak edilenler ve çok daha fazlası için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hizmetlerimiz ve araç kiralama süreçlerimiz hakkında da daha detaylı bilgi almak için iletişim kanallarımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.