Arabanızı Yıkamanın Püf Noktaları

  • 13 Şubat 2018

Arabanızı Yıkamanın Püf Noktaları

Arabanızı Yıkamanın Püf Noktaları

Özellikle yaz ve bahar aylarında, arabalarımızı bir yıkama servisinde yıkatmak yerine kendimiz yıkamayı tercih edebiliyoruz. Her ne kadar araç yıkamak için su ve sabunun yeterli olduğu düşünülse de, arabamızı yıkarken dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var. Bu önemli noktalara dikkat etmememiz durumunda, aracımızın kaporta veya boyasına zarar vermemiz söz konusu olabiliyor. 

 Arabanın Kaportası Zarar Görmemeli

Öncelikle arabamızı yıkarken mutlaka oto yıkama malzemelerini ve yumuşak süngerleri tercih etmeliyiz. Ekstra maliyet olmaması adına evdeki bulunan deterjanlarla araç yıkamak, aracınızın kaportasına ve boyasına zarar verebilmektedir. Aynı şekilde, arabanızı yumuşak bile olsa bir fırça ile yıkamak sakıncalıdır. Bu konuda önerimiz yumuşak bir sünger yardımıyla aracınızı yıkamanızdır.

Pek çok kişiye şaşırtıcı gelebilir ancak arabanızı yıkamanın püf noktalarından birinin de, yıkamanın hangi saat yapılacağı olduğunu biliyor muydunuz? Araç yıkamak için en uygun saatler, sabah veya öğleden sonradır çünkü güneş altında araç yıkamanız, arabanız üzerinde lekeler meydana gelmesine neden olabilir.

Aracınızı Ilık Suyla Yıkamalısınız

Arabanızı yıkarken suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Arabayı çok soğuk veya çok sıcak suyla yıkamak doğru değildir, araba yıkamada en ideali ılık su kullanmaktır.

Aracınızı Bir Plan Çerçevesinde Yıkayın

En çok yapılan hatalardan biri de, aracın her yerini köpükleyerek işleme başlamaktır. Araba yıkarken ilk yapılması gereken, arabanın üzerinden tozu ve kiri arındırabilmek için, tavandan başlayarak arabaya su tutulması ve kirlerin aşağıya doğru akmasını sağlamaktır. Bu işlemin ardından, aracı 4 bölüme ayırarak, yıkamayı yapmalısınız. Tüm aracı birden köpükleyip sonra durulama yaparsanız, durulamayı en son yapacağınız yerdeki köpükler kuruyarak aracınızın kaportasına veya boyasına zarar verebilir. Bu sebeple önerimiz, arabanızı üst, 2 yan ve arka olmak üzere 4 bölüme ayırarak, bölüm bölüm yıkamanızdır.

Kurulama İşlemi

Bu işlem için de özel güderi bezlerden kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu bezlerin kullanımı kolay olduğu gibi aracınızın üzerinde işlem sonrasında leke bırakmazlar. Kurulama işlemi için evde kullanılan toz bezlerini kullanmanız halinde, arabanız üzerinde lekeler bırakabilirsiniz.

Temiz yolculuklar dileriz!