Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gereken 6 Kriter!

  • 27 Aralık 2021

Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gereken 6 Kriter!

Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gereken 6 Kriter!

Araç kiralama, seyahatlerinizde büyük kolaylık sağlayan bir hizmettir. Farklı bir aracı denemek istediğinizde, kendi aracınızın yetersiz kaldığı noktalarda araç kiralama hizmetini kullanabilirsiniz. Kendi aracınızın masraflarını önlemek ve uçakla seyahatlerinizde toplu taşıma araçlarını kullanmamak için de araç kiralama hizmetleri oldukça pratiktir. Araç kiralayarak ulaşım sorununu çözebilir, verimli iş toplantıları ve daha keyifli tatiller yapabilirsiniz. Borlease ekibi olarak hazırladığımız bu içeriğimizde, “Araç kiralamadan önce bilmeniz gereken 6 kriter nelerdir?” konusunu yakından inceleyeceğiz. 

Nasıl Bir Araca İhtiyaç Duyuyorsunuz?

Araç kiralamak pek çok avantajı getirir ama nasıl bir araca ihtiyaç duyuyorsunuz? Kiralamak istediğiniz aracı uzun yolda mı şehir içinde mi kullanacağınızı, araçta kaç kişi ile seyahat edeceğinizi, yakıt tipi olarak hangisinin daha faydalı olacağını önceden belirlemeniz gerekir. Uzun yollarda yakıt tasarrufu sağlayan araç modelini, kalabalık seyahatleriniz için minibüs sınıfından bir aracı tercih etmeniz gerekir. Uzun yollarda aracınızda olacak kişilerin konforu, rahatlığı da önemli bir husustur. Bebek koltuğu, HGS ve navigasyon gibi ek özelliklerin olup olmadığını kontrol edin. Şehir dışında yüksek bir bölge için ise SUV sınıfından bir aracı tercih edebilirsiniz.

Kiralayacağınız Araç Güvenli mi?

Araç kiralama hizmeti veren birçok işletme bulunuyor. Fiyat araştırması yaparken aynı arabayı ucuza veya pahalı fiyatlara bulabilirsiniz. Araç kiralama sonrasında mağduriyet yaşamamak için kiralayacağınız araç güvenli mi, kurum güvenilir mi, sorularını sormanız gerekir. Kurumsal ve alanında uzman araç kiralama firmalarının gerekli izinleri bulunmaktadır. Daha ucuza araba kiralamak için güvenilirliği olmayan araç kiralama işi yapan yerleri tercih etmeyin.

Teslim alacağınız aracı inceleyerek, çizik, hasar olup olmadığını, aracı teslim eden personele bildirin. Aracınız yola ve çevreye uygun mu kontrol edebilirsiniz. Kış ayları için kış lastiği var mı, airbagler çalışıyor mu sorabilirsiniz. 

Aracı Kiralarken Teslim Alma ve Teslim Etme Sürecini İyi Araştırın

Kurumsal firmaların tüm Türkiye’de farklı konumlarda teslim alma ve teslim etme seçenekleri bulunur. Özellikle günlük ve haftalık olarak aracı kiralarken teslim alma ve teslim etme sürecini iyi araştırın. İstanbul’dan kiraladığınız araçla farklı bir şehre tatile, toplantıya veya farklı bir etkinliğe gidebilirsiniz. Kiralama sonrasında orada kalmayı planlıyorsunuz fakat kiralama şirketinin ofisi İstanbul’da ve farklı şehirlerde aracı teslim almıyorlar. Bu durum, size  ekstra masraf olarak dönerken aynı zamanda zaman kaybına da neden olur. Bu sebeple firmaların teslim alma ve teslim etme süreçlerini araştırmanız gerekir.  Bulunduğunuz yerden aracı geri teslim ederken ofisi olmayan bir firma aracı yine de çalışanlarına aldırtabilir.

Aracı Kiralamadan Önce Yakıt Türünü Göz Önüne Alın

Kiralamak istediğiniz aracı teslim alırken yakıt seviyesi hangi noktadaysa yine aynı noktadayken teslim etmeniz gerekir. Teslim ederken fazla yakıt olması durumlarında araç kiralama firması size ekstra ücret ödemeyebilir. Bu nedenle aracı teslim alırken yakıt deposunun seviyesine bakmayı, personele söylemeyi unutmayın. Yakıtla ilgili bir diğer husus aracı kiralamadan önce yakıt türünü göz önünde bulundurmanızdır. Uzun yolda kullanacağınız araçlarda, bütçenizi zorlamayacak yakıt türü olan aracı seçmeniz gerekir.

Dizel motorlu araçlar daha fazla çekiş gücüne sahiptir. SUV ve ticari araçlar bu yakıtla çalışır, benzinli araçlara göre yakıt tasarrufu daha fazladır. Benzinli araçlar performansı yüksek araçlardır. Bu sebeple benzin yakıt tipi sedan, spor araçlarda ve hatchback araçlarda kullanılır. Yakıt tüketimi açısından dizele göre daha avantajlıdır ancak fiyatı daha yüksek olduğu için aracın yakıt tipini ihtiyacınıza göre belirlemeniz gerekir.

Araç Sözleşmesini Detaylı Şekilde Okuyun

Araç kiralamadan önce araç sözleşmesini detaylı şekilde okuyun. Kiraladığınız yer kurumsal olsa bile sözleşmede kaçırdığını noktalar olabilir. Bu gibi durumlar karşısında ise durumu bildirmeniz gerekir. Aracı kiralamadan önce sözleşmede aklınıza takılan soruları sormaktan çekinmeyin. Sözleşme içerisinde aracın teslim süreçleri, kaza anında nelerden sorumlu olacağınız, firmanın sizlere sağladığı hizmetler gibi kriterler belirtilir. Bu kriterleri detaylı olarak inceledikten sonra sözleşmeyi imzalamanız gerekir.

Kiralama süreci öncesinde araçta HGS, bebek koltuğu, navigasyon gibi özelliklerin olup olmadığını ve aracın sigortası, kaskosu olup olmadığını da öğrenmeniz gerekir. Ek özellikler için ücret istenebilir. Hangi durumlarda sözleşmede belirtilen maddeler geçerli bunları sormalı ve okumayı ihmal etmemelisiniz.

Kiraladığınız Aracın Yaşına Dikkat Edin!

Yeni bir araç satın aldığınızda dikkatle ve özenle kullanmaya dikkat edersiniz. Fakat araç kiralamalarında araçlar yeni olsa bile çok kullanılmış olabilir. Araç filoları her yıl araçlarını yenilerler ve en fazla 3 yaşında araç bulundurabilirler. Kiraladığınız aracın yaşına dikkat edin! Uzun yol veya şehir içi için kiraladığınız araçları kiralarken 3 yaşından büyük araçlardan uzak durun. Bakım, onarım ve yol yardım desteği olsa da seyahatlerinizde araçların yolda kalmaması ve teknik sorunlar ile karşılaşmamak için yeni model veya 1-2 yaşında araçları tercih etmelisiniz. Bu sayede hem güvenliğinizi sağlayabilir hem de konforlu bir yolculuk yapabilirsiniz.

Borlease Olarak Sunduğumuz Fırsatlar için Bize Ulaşın!

Kiralamanın maliyet avantajını kullanmak ve kurumsal araç kiralama hizmetinden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Geniş araç filomuz ile ihtiyaçlarınıza ve isteklerinize uygun araçlar kiralayabilirsiniz. Sektördeki deneyimimiz ve profesyonel çalışanlarımız ile müşteri memnuniyetini %100 artırmak için çalışıyoruz.

Firmanız için geniş araç filomuzdan dilerseniz bir dilerseniz daha fazla aracı kısa ve uzun dönem için kiralayabilirsiniz. Araç kiralayarak, yeni araçların maliyeti, bakım masrafları gibi sorunlardan kaçınabilirsiniz. Borlease ile aracınızı kiraladıktan sonra ihtiyaç durumlarında yol yardım, periyodik lastik kontrolü, bakımı, sürücü destek hizmetlerimizle mobilite deneyimimizin her aşamasında sizinleyiz.

Can güvenliğiniz ve memnuniyetiniz bizim için çok önemlidir. Araç kiralamayı düşünüyorsanız Borlease olarak sunduğumuz fırsatlar için bize ulaşın! Aynı gün içinde ekip arkadaşlarımız sizinle iletişime geçerek talepleriniz doğrultusunda en uygun aracı sizler için hazırlayacaklardır.