Gelecek Nesillere Büyük Bir Armağan

  • 25 Eylül 2018

Gelecek Nesillere Büyük Bir Armağan

Gelecek Nesillere Büyük Bir Armağan

Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Projemiz  

Her yıl çeşitli sebeplerden dolayı yüzlerce hatta binlerce ağaç ya yanarak ya da kesilerek yok olmaktadır ve bu nedenle de gün geçtikte yeşil alanlar azalmaktadır. Doğadaki bu kötü gidişat, ekosisteme zarar verdiği gibi insanların ve hayvanların da hayatını olumsuz etkilemektedir. Hayvanların doğal yaşam alanları ve evleri, insanların da temel oksijen kaynakları tahrip edilmektedir. Ormanlar ve yeşillikler yok oldukça kötü etkileri daha fazla hissedilmekte ve bu nedenle yeşilin önemi her geçen gün daha da artmaktadır.

Dünyamız yeşillendikçe yaşam kalitemiz artar. Çünkü atmosfer temizlenir ve daha fazla temiz oksijen alırız. Toprağın eğimli olduğu yerlerde toprak kayması veya heyelan riski her zaman zamandır ve bunu önlemenin tek yolu toprağı ağaçlandırmaktan geçer. Aynı zamanda ağaçlar fazla suyu köklerinde tuttukları için sel ve su taşkınlarının da önlenmesinde yardımcı olurlar. Çünkü ağaçlar kökleri sayesinde toprağı tutar ve doğal felaketlerin yaşanmasına engel olur.

Ağaçlar insan hayatına birçok katkıda bulundukları gibi, hayvanların hayatı için de çok önemli bir yer tutar. İnsanların olduğu kadar hayvanların da barınma ihtiyacı vardır. Hayvanlar da ağaçlık alanlarda veya ormanlarda yaşarlar. Bu nedenle ormanlar hayvanların, özellikle de vahşi hayvanların doğal yaşam alanları kabul edilir. Bu sebeple ormanların yok olması vahşi hayvanların evlerinin yok olması anlamına gelmektedir.

Projenin Kapsamı Nedir?

Ekilen her fidan doğaya bırakılan en büyük mirastır; ekilen fidanların sayısı çoğaldıkça yeşil alanlar çoğalır ve ormanlık alanlar genişler. Bu sayede tahrip edilmiş yeşil alanlar geri kazanılabilir ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakılabilir. Çevreyi yeşillendirmek ve tahrip edilen doğayı iyileştirmek için birçok adım atılabilir. Atılacak en önemli adım doğayı yani var olan yeşilliği korumaktır. İkinci olarak da (bireysel olarak veya kurumsal olarak) fidan dikmektir.

Borlease Ailesi olarak 2013 yılından beri faaliyetteyiz. Topluma ve doğaya karşı duyarlı, sorumluluklarının bilince olan bir şirket olarak sektörde yerimizi almayı hedefliyoruz. Bu amaçla TEMA vakfıyla iş birliği kurarak “Drive to Nature” faaliyetleri kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında fidan dikiyoruz. Gelecek nesiller için yeşilin ve yeşil kalmanın bilinciyle hareket ederek, doğaya destek olma gayesiyle, her kiralanan araç için bir fidan ekiyoruz. Aracınızı kiraladıktan sonra fidanınız dikilip hemen ardından TEMA’dan adınıza bağış yaptığınıza dair belgeniz adresinize gönderiliyor.

Her ekilen fidanın gelecek nesillere bir armağan olduğunun farkındayız ve bu nedenle “Drive to Nature” projemize önem veriyoruz. İster kurumsal filo kiralama hizmetinden faydalanarak uzun dönem araç kiralayın, ister bireysel olarak bireysel filo kiralama hizmetinden faydalanın sizin adınıza fidan dikmeye devam ediyoruz. Bu proje sayesinde Türkiye’nin birçok noktasında fidan diktik ve dikmeye de devam edeceğiz.

Gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak için doğayı sevmeliyiz ve korumalıyız. Şunu unutmayın ki, doğayı kirletmek veya yok etmek aslında gelecek nesillerin yaşam alanlarına zarar vermektir. Sizde çevreyi koruma adına farkındalık yaratarak fidan dikimine destek olabilirsiniz.