Otomobil Üretiminde Yeni Dönem: Dijital Üretim

  • 22 Kasım 2018

Otomobil Üretiminde Yeni Dönem: Dijital Üretim

Otomobil Üretiminde Yeni Dönem: Dijital Üretim

Teknoloji her geçen gün gelişiyor ve hayal gücünün sınırlarını zorlamaya devam ediyor. Son zamanda yaşanan gelişmeler değişim ise dijital çağın diğer sektörleri olduğu gibi otomotiv sektörünü de ele geçirdiğini kanıtlar nitelikte.

Otomotiv endüstrisindeki tüm firmalar, teknolojik gelişmelerin gerisinde kalmamak ve teknolojide söz sahibi olmak için birçok yeniliğin öncüsü olmaya çalışıyor. Bu amaçla birçok otomotiv devi kademeli olarak 3 boyutlu yazıcı teknolojisini pilot projeleri ve gelecekte yapmayı planladıkları yenilikleri ve gelişmeleri sayesinde uygulamaya çalışıyor. Ancak otomobil devlerinin protokolleri nedeniyle teknolojinin uygulanması nispeten daha yavaş gerçekleşiyor. Buna rağmen otomotiv devleri gelecek nesil otomotiv üretiminde sınırları zorlamak ve gelecekte adlarından söz ettirecek bir yenilikle ortaya çıkmayı amaçlamaktadırlar.

2017 yılında kurulan Hackrod isimli bir şirket ise ortaya çıkardığı yenilikle teknoloji dünyasına şimdiden hızlı bir giriş yapmayı başardı. Hackrod araba ve motosiklet üretimi için kullanılan bir platformda, 3 boyutlu yazıcısanal gerçeklikyapay zekâ ve yapay öğrenme sistemlerini güçlendirmeyi hedef alan öncü bir şirkettir. Yeni kurulan şirket, yatırımcıları cezbetmek ve 1 milyon Dolar’ı aşan sermayesini arttırmak için kitlesel fonlama kampanyası başlattı. Şirket kısa sürede kampanya hedefinin üstüne çıkmayı başardı.

Hackrod’un çıkış amacı, müşterilerine kendi ihtiyaç duydukları dijital araç gereçleri “video oyun oynamak kadar kolay” mottosu ile sağlamaktır. Şirket bu amacı doğrultusunda, kendi platformunda birkaç tane spor araç yaratmayı planlamaktadır. Hackrod’un envanteri, kendi fabrikaları, istihdam edeceği işçileri ve araç üretimi olmayacak; ancak buna rağmen 2019’da bahsi geçen araçları yapmaya başlayacak.

Hackrod platformunun ilk ürünü “La Bandita” olarak adlandırılmıştır. Sınama ortamı için Düşkapanı yaratıcı tasarım platformunu, VRED 3 boyutlu görsel efekt ve sanal prototip yazılımı kullanılarak Autodesk’in yardımıyla “araçların gelişiminde ve üretiminde önemli bir rol oynaması” amacıyla tasarlandı. Bu tasarı sayesinde binlerce aracın üretiminin tek bir araç üretim maliyetine indirgenmesi planlanmaktadır. Maliyetlerin çoğu ortadan kalktığı için de bu teknoloji seri üretime olanak sağlamaktadır.

Şirketin yönetimi de dinamik ve güçlü isimlerden oluşmaktadır. Motor yarışçısı, dublör, film yönetmeni ve CEO olan Mouse McCoy ve Design at Matchbox’taki Başkan Yardımcısı ve Ürün Yönetmeni (CPO) olan Felix Holst, Hackrod yönetimini oluşturmaktadır. Şirketin Sorumlu Teknik Başkanlığına (CTO) ise Slade Gardner atanmıştır.

Biz Borlease Grup Şirketler olarak, sizlere uzun dönem araç kiralamakısa dönem araç kiralamakurumsal araç kiralamafilo kiralama ve bireysel araç kiralama konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla otomotiv teknolojisinin ne kadar değişikliğe ve yeniliğe uğradığını yakından takip ediyoruz. Müşterilerimizin isteklerine en iyi ve hızlı şekilde yanıt verebilmek ve onların güvenliği bizim için en önemli unsurlardır. Bu nedenle otomotiv dünyasındaki tüm yeniliklerin takibi bizim için çok önemli.