Ticari Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

  • 8 Şubat 2022

Ticari Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

Ticari Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

İşletmeleri, araç satın alma maliyeti olmak üzere pek çok masraftan kurtaran yöntemlerden bir tanesi de ticari araç kiralamadır. Ticari araca ihtiyaç duyan işletmeler, firmalar ticari araç kiralama hizmetinden faydalanabilirler. Artan araç fiyatları ve vergiler sayesinde filo kiralama firmaları artış göstermektedir. Bu durum ticari araç kiralama hizmeti için de geçerlidir. Borlease ekibi olarak hazırladığımız bu içeriğimizde ticari araç kiralamanın faydaları nelerdir ve ticari araç kiralamadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir, detaylı olarak sizlerle paylaşacağız.  

Ticari Araç Kiralama Nedir?

Firmalar, işletmeler ihtiyaç duydukları ticari araçları, ticari araç kiralama firmasının üzerinden temin edebilirler. Ticari araç kiralama nedir, sorusunu ele alacak olursak; hafif ve ticari araçların işletmelere kiralanma hizmetidir. Ticari araç kiralama hizmetinde şartlar değişiklik gösterebilmektedir. Kiralama için gerekli olan araç türüne ve kullanım amacına göre kiralama firması farklı belgeler isteyebilir. 

Ticari araç kiralama ile yolcu ve yük taşımacılığı yapabilirsiniz. Turist ve yolcu taşımacılığında yolcu sayısı ruhsata işlenir. Yük taşıması yapılacaksa, araç plakada belirtilen araç boyutu ve plakadaki tanıma göre sertifikalandırılır. Ticari araç kiralamalarında K belgesi oldukça önemlidir. Belgeleri ve istenilen belgeleri bilmeniz gerekenler bölümünde anlatacağız.

Ticari Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

Borlease, mevzuatlara hâkim, alanında uzman çalışanları ile yüklerinizi hafifletmeyi amaçlamaktadır. Operasyonel kiralamanın sağladığı tüm avantajları artık ticari araçlarla da deneyimleyebilirsiniz. 

Deneyimli kadromuz ile ticari araçlarınızı kiralayarak öz sermayenizi daha verimli kullanabilir, aynı zamanda satın alırken ödeyeceğiniz vergileri de siz ödemek zorunda kalmazsınız. Maliyetlerin yönetilmesi, bütçenin hafifletilmesi için de firmalar ticari araç kiralamadan yararlanabilirler.

Tüm Türkiye üzerinde bulunan servis ağlarımız ile bakım, onarım ve lastik gibi temel operasyonel ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Borlease, teknik destek, yedek araç desteğiyle yolda kalmanıza izin vermez ve işinize odaklanmanıza yardımcı olur. 

Ayrıca artan araç maliyetlerinin getirdiği yüksek vergi ödemelerinden kaçınabilir ve uygun ödeme planları ile şirket bütçenizi rahatça yönetebilirsiniz. Ticari araç kiralama bedellerini gider olarak gösterebilirsiniz. 

Hafif ticari ve ticari araçlar, yolcu ve yük taşıma işlerinde kullanıldığı için eskime oranları daha yüksektir. Sahip olduğunuz ticari araçları kullandıktan sonra ikinci el piyasasında satışınız zorlaşır ve değer kaybıyla karşılaşırsınız. Bunun için bu tür araçları kiralamak, çok daha avantajlı olacaktır. 

Ticari Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Araç kiralama hizmetinden faydalanmak için prosedürler daha esnektir. Ticari araç kiralamada istenilen belge ve gereken hususlar biraz farklıdır. Ticari araç kiralamadan önce bilmeniz gerekenler aşağıdaki gibidir:

  • Ticari araç sınıfından bir aracı kiralamak için bilmeniz gereken en önemli belge K2 belgesidir. K2 yetki belgesi, eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen bir belgedir. Kiralama noktasında bazı hususlarda K2 yetki belgesine ihtiyacınız olacaktır.
  • Borlease üzerinden ticari araç kiralamak istediğinizde şirketinize ait yalnızca 1 adet ticari aracı K2 yetki belgenize kaydettirerek dilediğiniz sayıda ticari araç kiralaması yapabilirsiniz. 
  • Ticari araç kiralama hizmetinden faydalanmak isterken aracınızı taşımacılık amaçlı kullanmayacaksanız kiralama için firmanıza ait bir araç bulunması şartı aranmamaktadır.
  • Ticari araç kiralamaya yönelik gerekli belgelerin tamamlanması kullanıcıların sorumluluğundadır. Gerekli olan belgeleri öğrenmek için Borlease ile iletişime geçebilirsiniz.
  • Ticari araçlarınız yerine geçici süreli tahsis edilecek muadil araçlar binek araç grupları içerisindedir. Aynı zamanda teslimat ve iade süreçlerinde ticari araçlarınız için vale hizmeti verilmemektedir.

Ticari kiralamanın avantajlarından faydalanmak için Borlease ile iletişime geçebilirsiniz. Sektördeki deneyimi ile Borlease, ticari araç kiralama hizmeti ile yükünüzü hafifletecek. Firmanız için gerekli olan araçları belirledikten sonra Borlease ile görüşebilirsiniz. 

İlginizi Çekebilir: Periyodik Bakım Nasıl Yapılır? Periyodik Bakım Hakkında Gerekli Bilgiler!