Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • 24 Temmuz 2022

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kiralama firmalarının sayısının artmasıyla birlikte “Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmeli?” sorusu sık sık sorulmaktadır. Araç kiralama hizmetinden faydalanırken dikkat edeceğiniz bazı maddeler ile keyifli bir seyahati sorunsuz bir şekilde geçirebilirsiniz. Peki, araç kiralarken nelere dikkat edilmelidir?

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda sizler için Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Maddeden bahsedeceğiz.

1. İhtiyacınıza Uygun Bir Araç Kiralayın

Araç kiralama firmaları birbirinden farklı markaların, farklı modellerdeki araçlarına sahiptir. Bu yüzden geniş araç yelpazesinden sizin için uygun olan aracı tercih etmelisiniz. İhtiyacınıza uygun bir araç belirlerken; kaç kişi olacağınızı, yakıt bütçenizi ve şehir içinde mi yoksa şehir dışında mı kullanacağınızı belirleyebilir ve buna göre bir araç seçimi yapabilirsiniz. İhtiyacınıza uygun araç belirleyerek ciddi bir şekilde tasarruf yapabilirsiniz.

2. Araç Kiralama Firmasını Araştırın

İhtiyacınız olan aracı belirledikten sonra aracı kiralayacak olduğunuz firmayı araştırmanızda fayda var. Çünkü piyasada pek çok araç kiralama firması bulunmaktadır. Araç kiralama firmalarını araştırırken fiyat karşılaştırması yapabilir ve dönemsel olarak indirim fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Ancak bu noktada dikkat etmeniz gereken bir başka unsur daha bulunuyor. Araç kiralama işleminde maliyeti azaltmak için profesyonel olmayan ya da daha önceki müşterileri ile sorun yaşayan firmaları tercih etmeniz, hiç beklemediğiniz sorunlara yol açabilir. Böyle bir riski almaktansa piyasada bilinen, müşterilerinin memnun kaldığı ve profesyonel araç kiralama firmalarını tercih etmeniz daha sağlıklı olacaktır. 

3. Araç Kiralama Sözleşmesini İnceleyin

Kiralamak istediğiniz aracı ve araç kiralama firmasını belirledikten sonra aracı kiralarken bir sözleşme imzalamak zorundasınız. İmzalayacak olduğunuz sözleşmeyi mutlaka incelemeniz gerekiyor. İnceleme esnasında aracın kaskosunun ve sigortasının olduğundan emin olmalısınız. Eğer aracın kaskosu ve sigortası yenilenmemiş ya da hiç yapılmamışsa olası bir trafik kazasında hiç beklemediğiniz yüksek bedellerle karşılaşabilirsiniz. Ayrıca bu sözleşmede kiralık araç firmasının sizden beklentileri ve aracın teslimi ile ilgili resmi hükümler yer almaktadır. Bu yüzden herhangi bir sorun yaşamadan ve sözleşmeyi imzalamadan önce incelemeniz gerekmektedir.

4. Kiralayacak Olduğunuz Aracı Kontrol Edin

Araç kiralama firmasındaki görevli evrak işlemleri bittikten sonra aracı sizi teslim eder. Aracı teslim aldığınızda aracın etrafında gezinip, herhangi bir göçük ya da çizik gibi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Bunun dışında ise aracın mekanizmasını da kontrol etmek sizin için faydalı olacaktır. Çünkü araçta herhangi bir hasar varsa ve bu size belirtilmemişse, aracı teslim ederken tespit edilmesi durumunda hasarı sizin karşılamanız gerekebilir. Kısaca kiraladığınız aracı teslim alırken araç kiralıyormuş gibi değil, aracı satın alıyormuş gibi kontrol edin.

5. Aracın Yakıt Durumunu Kontrol Edin

Aracı kiraladığınızda içinde belirli bir miktar yakıt bulunmaktadır. Aracı teslim ederken içindeki yakıt miktarı aynı olmalıdır. Bu yüzden aracı teslim alırken mevcut yakıt durumunu kontrol edin ve aracı teslim ederken aynı miktarda yakıtla teslim edin. Aracı teslim ederken yakıt doldurmadan teslim ederseniz, firma yakıtı kendi dolduracaktır ve bunun maliyetini size yansıtacaktır. Böyle bir durumda aracı teslim aldığınızdaki yakıt miktarından doldurulup size ekstra maliyete neden olabilir. Bu durumun yaşanmaması için aracın yakıt durumunu kontrol etmeli ve aynı seviyede yakıtla birlikte teslim etmelisiniz.

Genel olarak araç kiralarken bu 5 maddeye dikkat etmeniz gerekir. Bunların dışında ise kilometre kısıtlamasının olup olmadığı, olası bir kaza durumunda ne yapmanız gerektiğini ve havaalanı araç kiralamalarında neler yapmanız gerektiğini firma yetkililerine sorarak bilgi almanız daha sağlıklı olacaktır.

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda sizler için Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Maddeden bahsettik. Araç bakımı, araç parçaları hakkında merak edilenler ve daha fazlası için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Hizmetlerimiz ya da araç kiralama süreçlerimiz hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için iletişim kanallarımızdan birini kullanarak, bizimle iletişime geçebilirsiniz.