Kendi İşinizi Büyütmenin Yollarından Biri: Ticari Araç Kiralama!

Kendi İşinizi Büyütmenin Yollarından Biri: Ticari Araç Kiralama!
  • 7 Haziran 2023

Kendi İşinizi Büyütmenin Yollarından Biri: Ticari Araç Kiralama!

Kendi İşinizi Büyütmenin Yollarından Biri: Ticari Araç Kiralama!

Kendi işinizi büyütmek istiyorsanız, farklı yollardan faydalanabilirsiniz. Bu yollardan biri de “Ticari Araç Kiralama” olarak bilinmektedir. Ticari araç kiralama hizmetinin birbirinden önemli avantajlarından faydalanarak, kendi işinizi daha hızlı bir şekilde büyütebilirsiniz. 

Yazımızın devamını okuyarak, ticari araç kiralama ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Ticari Araç Kiralama Nedir?

Ticari Araç Kiralama; hafif ve ticari araçların firma ya da işletmelere kiralanması hizmetine verilen isimdir. Günümüzde ticari araç filosunu genişletmek ya da sıfırdan ticari araç filosu kurmak isteyen firmalar, işletmeler, şahıslar veya şirketler, ticari araç kiralama hizmetinden aktif olarak faydalanmaktadır.

Ticari Araç Kiralamanın Avantajları

Ticari araç kiralamanın birbirinden farklı avantajları bulunmaktadır. Ticari araç kiralamanın öne çıkan avantajlarını tek tek ele alacak olursak;

a. Finansal Yükü Azaltma

Ticari araç kiralamanın önde gelen avantajlarından biri finansal yükü azaltmasıdır. Örneğin; belirli bir süreliğine ticari araca ihtiyaç duyduğunuzda ticari araç kiralama hizmeti sayesinden aracı satın almadan ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bunun yanında araç vergileri, sigorta, periyodik bakım, muayene ve lastik değişimi gibi masraflar, araç kiralama firması tarafından karşılanmaktadır. 

Ayrıca araç kiralama ödemesi sermayeye yansımamaktadır. Bu sayede nakit kaynaklarınızı farklı alanlarda değerlendirme fırsatı yakalayabilirsiniz.

b. Yeni Araçlara Kolay Erişim

Aylık ticari araç kiralama ya da daha uzun süreli araç kiralama hizmetinden faydalandıktan sonra kiraladığınız araca kıyasla daha yeni bir araca ihtiyaç duyabilirsiniz. Ticari araç kiralama sayesinde araç kiralama süreniz bittikten sonra yeni araç modellerinden birini kiralayabilirsiniz. Böylece yeni araçlara kolay bir şekilde erişebilirsiniz.

c. Bakım ve Onarım Masraflarından Kurtulma

Kullandığınız aracın bakım ve onarım masrafları bazı durumlarda yüksek maliyetlerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Ticari araç kiralama hizmetinden faydalandığınızda aracınızın bakım ve onarım işlemleri, aracı kiraladığınız firma tarafından gerçekleştirilmektedir. Böylece aracı kullanırken bakım ve onarım masraflarından kurtulmuş olursunuz.

d. Araç Filosuna Kolayca Güncelleme

Mevcut araç filonuz ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayamayabilir. Araç filonuzu güncellemek istediğinizde büyük maliyetlerle karşı karşıya kalırsınız. Ancak ticari araç kiralama hizmeti sayesinde araç filonuzu kolay bir şekilde güncelleyebilirsiniz.

Bu konu hakkında detaylı bilgiye sahibi olmak isterseniz daha önce yazdığımız “Ticari Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Ticari Araç Kiralama Türleri

Ticari araç kiralama adı altında farklı kiralama türleri bulunmaktadır. Ticari araç kiralama türlerini tek tek ele alacak olursak;

  • Uzun Dönem Kiralama

Ticari araç kiralamanın farklı türlerinin olmasının nedenlerinden biri araç kiralama süresinin uzunluğudur. Şöyle ki; 12 ay ile 48 ay arasındaki kiralama işlemleri için “Uzun dönem kiralama” adı kullanılmaktadır. 

  • Kısa Dönem Kiralama

Ticari araç kiralama günlük de yapılabilmektedir. 1 gün ile 12 ay arasındaki ticari araç kiralama işlemlerine “Kısa dönem araç kiralama” adı verilmektedir. Kısa dönem araç kiralama aynı zamanda kısa süreli araç kiralama olarak da bilinmektedir. 

  • Filo Kiralama

Günümüzde işletmeler farklı alanlarda kullanılmak üzere, farklı araç türlerine ihtiyaç duymaktadır. Ticari araç kiralama türlerinden biri olan Filo kiralama sayesinde 12 ay ile 48 ay arasında uzun dönemli araç kiralayabilirsiniz. Buradaki “Filo” terimi, aynı amaçta kullanılan birden fazla ulaşım aracı olarak tanımlanmaktadır.

Filo kiralama ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak için hemen şimdi "Filo Kiralama Nedir? Filo Kiralamanın Avantajları Nelerdir?" başlıklı yazımızı okuyun ve avantajlarından yararlanmanın keyfini çıkarın!"

Ticari Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ticari araç kiralama hizmetiyle ihtiyaçlarınızı tam olarak karşılayabilmek için doğru ticari araç kiralama şirketini tercih etmeniz gerekmektedir. Doğru ticari araç kiralama şirketini seçebilmek için ise şirketin gerekli belgelere sahip olduğunu, güvenilir ve profesyonel olduğunu, ihtiyacınız olan araçlara sahip olduğundan emin olmalısınız. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Araba Kiralama Şartları Nelerdir?

Bu noktada Borlease Otomativ A.Ş. olarak 2013 yılından itibaren araç kiralama sektöründe hizmet veriyoruz. Gün geçtikçe genişlettiğimiz araç filomuzdan ve profesyonel hizmetlerimizden faydalanabilmek ya da ticari araç kiralama fiyatlarımızla ilgili bilgi sahibi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.