Dünyanın En Hızlı Arabaları 

Dünyanın En Hızlı Arabaları 
  • 22 Mart 2024

Dünyanın En Hızlı Arabaları 

Dünyanın En Hızlı Arabaları 

Otomotiv performansının zirvesi olan dünyanın en hızlı arabaları, hız severler için heyecan verici konulardan biridir. Dünyanın en hızlı arabası söz konusu olduğunda insanların aklına ilk önce spor arabalar gelmektedir. Özellikle son dönemlerde bir otomobil hız rekoru elde ettiğinde dünyanın en iyi arabası olarak kabul edilir.

Günümüzde gelişen teknoloji, arabalar için hız açısından yeni bir çağın başlangıcı olarak görülmektedir. Bu noktada ise en hızlı araba dediğimizde akla ilk gelen belirli araba modelleri mevcuttur. Borlease ekibi olarak bu yazımızda, dünyanın en hızlı arabası 2024 modelleri hakkında merak edilenleri sizler ile paylaşacağız.

Dünyanın En Hızlı Arabaları Hangileri?

Bir otomobilin dünyanın en hızlı arabası unvanına sahip olması için birkaç özelliğe sahip olması gerekir. Bu otomobillerin genellikle çok güçlü bir motora veya büyük bir batarya paketine sahip olması, dünyanın en hızlı arabası olması için gerekli kriterlerdendir. Aerodinamik dışında arabanın hafifliği yüksek hızı etkilerken, lastikler de yüksek hıza ulaşmasında büyük rol oynar. Bunun yanı sıra dünyanın en hızlı arabaları 2024 modelleri aşağıdaki gibidir:

Devel Sixteen    

2024 için dünyanın en hızlı arabalarından biri Devel Sixteen olarak kabul edilmektedir. Devel Sixteen, benzersiz güç ve hızıyla tüm mevcut rekorları kırmaya çalışan bir arabadır. Otomotiv dünyasında şaşırtıcı istatistiklere sahip olan bu araba; 5007 beygir gücü ve 81mm Quad Turbo 12.3L V16 motor gücüne sahiptir. Bununla birlikte Devel Sixteen’in 200km azami hıza ulaşan V8 versiyonu da satışa sunulmuştur.

Koenigsegg Jesko Absolut    

2021 yılından beri üretilen Jesko Absolut, 2019 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda ortaya çıkmıştır. Daha önce Koenigsegg Agera’nın yerini alan Jesko, ismini firmanın kurucusu Jesko Von Koenigsegg’den almaktadır. 5 litrelik V8 alüminyum motora sahip İsveç markası Koenigsegg Jesko Absolut, çift turbo şarj imkânı sunar. Model, 531 km/s gibi inanılması güç bir hıza ulaşabilmektedir. Bu sayede de en hızlı arabalar kategorisinde dünya rekorunu elinde tutar. 

Hennessey Venom F5    

Hennessey, en hızlı arabaları takip edenlerin yakından bildiği bir isimdir. Venom F5’in tasarlanmış olmasının en büyük amacı ise dünyanın en hızlısı olmaktır. Bu nedenle Venom F5, 484 km/s gibi bir hıza sahiptir. Venom’a bu hızı veren motor ise Hennessey yapımı 6,6 litrelik Fury V8 motorudur. Bu motor, 1817 beygir gücüne ulaşmak için çift turboya sahiptir. Ayrıca model 0’dan 100 km hıza iki saniyenin altında ulaşmaktadır. 

Bugatti Bolide

   

Dünyanın en hızlı arabaları listesindeki bir diğer isim güzelliği ile dikkat çeken Bugatti Bolide. Modelidir. Tam olarak saatte 498 km hıza sahip bu model, 0-100 arası hıza ise sadece 2,17 saniyede ulaşabilmektedir. Bu özelliği ise onun en efsanevi özelliklerinden biri olarak kabul edilir. Bugatti Bolide, bu kusursuz rakamları, kaputunun altında bulunan 8 litrelik 4 turbolu W-16 motordan almaktadır. Yerden yüksekliği sadece 99 cm olan Bolide, hızlı ve spor araba arayan herkesin hayallerini süsleyen bir modeldir. 

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti, yıllardır lüks hiper otomobil modelleriyle anılan bir markadır. Bugatti Chiron Super Sport 300+’a güç veren ise dört turbo şarjlı W16’nın geliştirilmiş versiyonunun kullanılmasıdır. Bu sayede hız daha da yükselmiştir. Bugatti’nin Chiron Super Sport 300+’ı artık piyasadaki en hızlı araba olmasa da hâlâ ismi en hızlı araba 2024 listesinde yer almaktadır. Bunun nedeni ise döneminde 483 kilometre sınırını aşan ilk araba olmasıdır. 2024’te hâlâ form ve işlev, aerodinamik, estetik arasındaki kusursuz dengesi ile hız ve stili bir araya getiren ender modellerdendir.

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda, dünyanın en hızlı arabaları hakkında merak edilenleri sizler ile paylaştık. Siz de satın almadan kiralayarak tercihlerinize uygun birbirinden farklı araç seçenekleri arasında seçim yapabilirsiniz. Araç kiralama süreci hakkında bilgi sahibi olmak ve araç modellerimizden dilediğinizi kiralamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.