Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım

Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım
  • 11 Mayıs 2023

Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım

Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım

Araçların periyodik bakımları, sürücü ve aracın güvenliği için oldukça önemlidir. Karayolları Trafik Kanunu’na göre bir motorlu taşıtın trafiğe çıkabilmesi için periyodik bakımın yapılması zorunludur. Her gün çalışan bir otomobil zamanla yıpranır.

Sürücülerin, araçların ve trafiğin güvenliği için araçların bakım ve onarımları düzenli olarak yapılmalıdır. Kiralık araçlarda periyodik bakım nedir, araç bakımı kime aittir gibi merak edilen soruların cevaplarını yazımızın devamında bulabilirsiniz. 

Kiralık Araçlarda Periyodik Bakım Nedir?

Araç kiralama firmaları, uzun dönem ve kısa dönem kiralama yaparlar. Araç filolarında bulunan araçların yaşı küçük olmasına rağmen sürekli çalıştıklarında yıpranma olabilir. Filo kiralayan firmalar bakım ve muayene gibi işlemlerle uğraşmak istemediği için kiralama yöntemini tercih ederler. Bu sebeple aracın sahibi olan firma kiraladığı araçların bakım zamanlarını takip etmelidir.

Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakımının Sıklığı ve Süresi

Filodaki araçların periyodik bakım süreleri takip edilmeli ve bakımları eksiksiz olarak yapılmalıdır. Araçların bakımının sıklığı, aracın kullanım sıklığına ve yaşına göre değişir. Kiralık araç modellerinin yaşı küçük olmasına rağmen yoğun olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple kiralık araçlarda periyodik araç bakımı daha sık yapılır. 

Araç kiralama hizmeti sunan firmanın çalışanları, aracı müşteriye vermeden önce tüm aksamları kontrol eder. Periyodik bakımlar ise genellikle her 10000 km’de yapılmaktadır. Periyodik bakımda motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi, klima filtresi ve yakıt filtresi kontrol edilir. Çalışmayan bir parça bulunuyorsa yenisiyle değiştirilir.

Araç bakımları zamanında yapılmadığında aracın yolda kalma ihtimali artar. Çalışmayan ya da yıpranan bir aksam sürüş güvenliğini azaltır. Bu sebeple kiraladığınız aracın periyodik bakımlarının ne zaman yapıldığını kontrol edin. 

Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakımı Kime Aittir?

Kiralık araçlarda periyodik araç bakımı, kiralama yapan firmaya aittir. Filosundaki tüm araçların periyodik bakımlarını zamanında yaptırması gerekir. Firmalar ve bireysel kullanıcılar, araçların bakım ve muayene işlemleri ile ilgilenmemek için kiralama yöntemini tercih eder.  Bu sebeple kiraladığınız aracın resmi işleriyle, bakım ve onarım işlemleriyle uğraşmazsınız.

Kiralık Araçlarda Periyodik Araç Bakım Fiyatları

Araç kiralama hizmeti, firmalar ve bireysel kullanıcılar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Kiraladığınız her aracın periyodik bakım süreleri değişkenlik gösterir. Kiralık araçlarda periyodik araç bakım fiyatlarını da etkileyen birçok durum vardır. 

Öncelikle aracın marka ve modeli çok önemlidir. Her marka aracın fiyatı farklı olduğu gibi parçalarında da fiyat farkı vardır. Araçların kullanım sıklığı, değişen parçaların kalitesi ve fiyatı araç bakım fiyatlarını etkiler. Kiralık araçlarda periyodik araç bakımları, kiraladığınız firma tarafından yapıldığı için bu masraflarla ilgilenmenize gerek kalmaz.  

Kiralık Araç Kullanıcılarının Periyodik Araç Bakımı Konusunda Dikkat Etmeleri Gereken Noktalar

Otomobil kiralama işlemi hem bireysel kullanıcıları hem de firmaları birçok masraftan kurtarır. Kiraladığınız araçların muayene, sigorta, bakım ve onarım masrafları kiralama firması tarafından karşılanır.  Kiralık araç kullanıcılarının periyodik araç bakımı konusunda dikkat etmeleri gereken bazı noktalar bulunuyor. 

  • Bireysel araç veya filo kiralamayı düşünüyorsanız kurumsal bir firmadan hizmet alın.
  • Araçları kiralamadan önce araçlarda bir sorun olmadığından emin olun.
  • Kiralama sözleşmesini detaylı olarak inceleyin ve evrakların tam olduğundan emin olun.
  • Kurumsal bir firmadan araç kiralama hizmeti alıyorsanız, firma araç periyodik bakımının ne zaman yapılması gerektiğini size söyler. 

Borlease Otomotiv olarak bu yazımızda kiralık araçlarda periyodik bakım hakkında detaylı bilgiler sunduk. Borlease araç kiralama hizmeti hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi inceleyebilirsiniz.