Aracımız Kara Saplandığında Ne Yapmalıyız ?

  • 26 Eylül 2018

Aracımız Kara Saplandığında Ne Yapmalıyız ?

Aracımız Kara Saplandığında Ne Yapmalıyız ?

Kış geldi ve hava şartları daha da zorlaştı. Bu mevsimde özellikle de kar yağdığında araba kullanmak daha zor ve tehlikeli bir hal alır. Bu nedenle öncelikle aracımızı zorlu kış günlerine hazırlamalıyız. Aracımızı her ne kadar kışa hazırlasak da beklenmedik sorunlar ortaya çıkabilir. Her sürücünün kış aylarındaki en büyük kâbusu olan kar, sürücülere zorlu anlar yaşatabilir. Bunun en yaygın örneği olarak aracın kara saplanması gösterilebilir. Aracımız kara saplandığında yapılması gerekenleri aşağıda sizler için derledik.

Öneri İçerik: Kuma Saplanan Aracı Kurtarmanın Yolları Nedir?

Sakın Gaza Basmayın !

Aracınız kara saplandığında paniğe kapılmanız daha fazla hata yapmanıza sebep olur. Bu durumda aracınızı kardan çıkartmak isterken daha fazla kara saplayabilirsiniz. Şunu unutmayın ki, kar ve buzlanma aracınızın asfalt veya yol ile olan bağlarını koparır. Bu durum aracınızın çekiş gücü sağlamasına engel olur ve tekerleklerin boşa dönmesini sağlar. Tekerleklerin boşa döndüğünü yani kara saplandığınızı fark ettiğiniz anda gaza basmaktan vazgeçin. Gaza basmanız kar birikintisi içinde daha derin bir çukur açacaktır. Bu da aracınızın kurtarılmasını güçleştirecektir.

Egzoz Kontrolü Yapın !

Siz fark etmeseniz de aracınızın egzozu kardan dolayı tıkanabilir. Tıkalı bir egzoz hem çevreye hem de arabaya daha fazla zarar verir. Ayrıca tıkalı egzoz borusu, dumanı aracın içine verir. Bu durum arabanın içinde kalanlar için ölümcül bir hal alabilir.

Lastiklerin Çevresindeki Karları Temizleyin !

Kar küreme aletiniz yoksa, herhangi bir kürek de lastiklerin çevresini temizlemek için idealdir. Kaldırımı görene kadar karları temizlemeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

Aracınızı İkinci Viteste Çalıştırın !

Eğer aracınız manuel ise, ikinci viteste başlamanız kalkış esnasında size avantaj sağlayacaktır.

Aracınıza Çekiş Gücü Sağlayın !

Karda veya buzlu yolda çekiş gücü sağlamak bazı durumlarda neredeyse imkansızdır; özellikle de aracınız kara saplandığında. Yol tutuşu / çekiş gücü sağlarken aracınızın lastiklerine zarar vermediğinizden mutlaka emin olun. Karlı alanı daha da sertleştirerek kendinize yol açmak için kedi kumu veya tuz kullanabilirsiniz. Kar bu durumlarda daha da sertleşerek araca uygun çekiş gücü sağlayacaktır.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer husus: Kar yığınını asla eritmeyin! Kar yığınını su dökerek veya antifriz dökerek eritirseniz, o bölgede kar çamura dönüşecektir ve bu nedenle aracı kardan çıkarmak daha da zorlaşacaktır. Ayrıca şunu unutmayın ki, antifriz karlar eridikten sonra erimiş karla birlikte asfaltta su birikintisi oluşturabilir. Sokak hayvanları da su zannederek bu sıvıları içebilir ve onlar için ölümcül sonuçları olabilir. Bu nedenle de yollara antifriz dökülmesi çok tehlikelidir.

Aracınıza çekiş gücü sağlamanın bir diğer yolu da lastiklerin önüne tahta parçası veya aracın paspasını yerleştirmektir. Bu sayede kendinize yol açarak çekiş gücü sağlayabilirsiniz.

Bu tür durumlarda araç sahipleri güvenebilecekleri ve en hızlı şekilde hizmet alabilecekleri birini arar. Biz Borlease Otomotiv olarak, ister uzun dönem araç kiralama hizmetinden ister kısa dönem araç kiralama hizmetinden faydalanın, profesyonel çalışanlarımızla birlikte her türlü sorunuzda veya sorununuzda size en iyi tavsiyeyi veya yardımı sağlamak için çalışıyoruz. Aynı şekilde bireysel filo kiralama ve kurumsal filo kiralama hizmetlerimizden faydalanan müşterilerimize de 7/24 acil yardım desteği sağlamaktayız. Sizde araç kiralayarak sorunlarınıza daha profesyonel bir şekilde çözüm bulabilirsiniz.