Aracınızı Uzun Süre Çalıştırmadığınızda Karşılaşacağınız Sorunlar Nelerdir?

  • 20 Şubat 2019

Aracınızı Uzun Süre Çalıştırmadığınızda Karşılaşacağınız Sorunlar Nelerdir?

Aracınızı Uzun Süre Çalıştırmadığınızda Karşılaşacağınız Sorunlar Nelerdir?

Aracınızı uzun süre kullanmamak için birçok sebebiniz olabilir. Kimi sürücüler araçlarını zorlu kış şartlarında kullanmak yerine yazın kullanmayı tercih ederler. Kimi ise ya iş için uzun süre şehir dışına çıkar ya da uzun bir tatile gider. Kimi ise başka ülkeye yaşamak veya eğitim almak için gidebilir. Bütün bu sebepler sizi aracınızdan uzun süre uzaklaştırabilir ve kötü sürprizlerle karşılaşmanıza sebep olabilir.

Aracınızın başına gelebilecek en basit ve yaygın sorun aracın birkaç gün içinde tozlanmasıdır. Aracınızı sadece yıkayarak tozlardan kurtulduğunuzu düşünmeyin. Çünkü aracınızın uzun süre tozlu kalması süspansiyon sistemini, fren sistemini ve hava filtrelerini etkileyerek iç aksamının zarar görmesine sebep olacaktır. Çok basit gibi görünen bu sorunun, güvenli sürüşü önemli ölçüde engelleyebileceğini unutmayın.

Aracın uzun süre çalışmaması sebebiyle etkilenecek en önemli parçalardan biri de aküdür. Aracın 2 hafta kullanılmaması akünün boşalması için yeterli bir süredir. Eğer aracınızı en az 2 hafta kullanılmayacağınıza eminseniz akünün kutup başlarını çıkararak hemen boşalmasını engelleyebilirsiniz. Ayrıca zaman zaman aracınızın kontağını açıp olduğu yerde çalıştırmanızı da tavsiye ederiz. Bu sayede aracın şarj dinamosu aküyü kendi kendine şarj edecektir.

Bir diğer önemli sorun da lastiklerin ise zamanla havasının sönmesi ve kalitesinin düşmesidir. Bu durum aynı zamanda lastiklerin üzerinde basınç yaratarak çatlakların oluşmasına sebep olacaktır. Bu nedenle aracınızın lastiklerini sık sık kontrol ederek, yeterli havanın olup olmadığından emin olunuz. Buna ek olarak lastiklerin aracın yarattığı basınçtan etkilenmesini önlemek için, aracınızı kriko gibi yüksek ve sert bir nesne ile de destekleyebilirsiniz.

Bütün bunlara ek olarak, aracınızın uzun süre hareketsiz durması haşereler için harika bir ortam yaratacaktır. Çünkü aracın içerisinde oluşan karanlık, nemli ve kapalı ortam haşereleri yağmurdan ve güneşten koruyarak onların yaşaması için uygun bir alan oluşturacaktır. Bu nedenle de haşere istilası kaçınılmaz bir hale gelecektir. Bu tür bir sorunla karşılaştığınızda hemen bir ilaçlama firmasını aramayı unutmayın. Çünkü siz araba sürerken ayağınızda bir haşerenin yürümesi dikkatinizi dağıtabilir ve bu durum kazaya sebebiyet verebilir!

Aracınızı Uzun Süre Kullanmadan Saklamanın Püf Noktaları Nelerdir?

1.Aracınızı hava şartlarından etkilenmeyecek şekilde bir örtü ile örtün ya da kapalı bir alanda muhafaza edin. Bu sayede aracınızın hava şartlarından etkilenmesini önlemiş olursunuz.

2.Aracınızı kullanmasanız bile ara ara yıkamaya özen gösterin. Çünkü aracınızın üzerindeki tozlar boyasına zarar verebilir.

3.Benzinin bir kısmı aracınızı kullanmadığınız için buharlaşacaktır, bu nedenle depoyu doldurmanız deponun pas tutmaması için önemli bir adımdır.

4.Aracınızı kullanmadığınız dönemde ona ne kadar iyi bakarsanız bakın, iyi bir servise götürüp kontrol ettirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede sizin fark edemeyeceğiniz sorunlar, profesyonel biri tarafından daha rahat fark edilebilir.

Biz Borlease Grup Şirketler olarak, sizlere uzun dönem araç kiralamakısa dönem araç kiralamakurumsal araç kiralamafilo kiralama ve bireysel araç kiralama konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz.  Bu nedenle aracınızı kullanmasanız bile güvenliğiniz için bazı hususlara dikkat etmenizi tavsiye ederiz.