Araç Kiralamada Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko!

  • 18 Şubat 2022

Araç Kiralamada Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko!

Araç Kiralamada Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko!

Araç kiralama, son dönemlerde oldukça yaygınlaşan ve seyahat konusunda birçok avantajı da beraberinde getiren bir kiralama hizmetidir. Araç kiralama genel olarak iş ve tatil seyahatleri için tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra şirketler, bünyesindeki tüm ulaşım ihtiyaçları için araç kiralamadan faydalanırlar. Araç satın almadaki bakım, onarım, vergi gibi birçok maliyetin araç kiralamada olmaması da kiralama hizmetlerinin daha fazla tercih edilmesine neden olmaktadır. Ayrıca, kiraladığınız aracın sigortası da kiralama şirketinin sorumluluğudur. Bu sebeple, zorunlu trafik sigortası veya kasko gibi gereklikler de sizin sorumluluğunuzda değildir.

Hızlı ve rahat bir sürüş konforu sunan araç kiralama hizmetinde, dikkat edilmesi gereken birçok kriter bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi kiralanacak araçların zorunlu trafik sigortası ve kasko poliçelerinin bulunması ve aktif olmasıdır. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçların trafiğe çıkması yasaktır. Daha da önemlisi bu iki poliçe türüne sahip olmayan araçlarda seyahat etmek kullanıcılar için de birçok maddi ve manevi sıkıntıları beraberinde getirir. Zorunlu trafik sigortası ve kaskoyla ilgili tüm detaylı bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Zorunlu trafik sigortası, adından da anlaşılacağı gibi devlet tarafından tüm motorlu araçlar için zorunlu tutulmuş, trafikte kaza halinde araca veya üçüncü kişilere verilin hasarlara karşı sigortalıya destek olan bir sigorta türüdür. Zorunlu trafik sigortası olmayan araçların trafikte bulunması yasaktır ve ilk çevirmede yüksek ceza ile karşı karşıya kalınabilir. Bu nedenle satın alınan ya da kiralanan tüm araçlara trafik sigortası yaptırmak oldukça önemlidir.

Metropol şehirlerin yanı sıra artık günümüzde tüm şehirlerde trafik problemi gündemde. Araç trafiğinin bu kadar yoğun olması maddi hasarlı kazalara sebep olmaktadır. Kazadan sonra karşı tarafa vermiş olduğunuz tüm maddi hasarlar için bir güvencenizin olması yaşayabileceğiniz birçok probleme konusunda size yardımcı olacaktır. Zorunlu trafik sigortası bu anlamda hayat kurtarıcı niteliklere sahiptir.

Öneri İçerik: Kiralık Araç ile Kaza

Kasko Nedir?

Kasko, kara taşıtlarının herhangi bir sebeple çalınması, yanması, doğal afetlere maruz kalması ya da kaza yapması gibi aldığı tüm zararların bir kısmını ya da tamamını karşılayan bir sigorta türüdür. Kaskoda verilen teminatlar, sizin ve aracınızın güvenliğini sağlamak için hazırlanmış teminatlardır. 

Kasko yaptırmak için herhangi bir zorunluluk bulunmamaktadır. Kaskosu olmayan bir araç herhangi bir kısıtlama olmaksızın trafiğe çıkabilir. Ne kadar zorunlu olmasa da özellikle araç kiralamalarınızda trafiğe çıkmadan aracın kasko durumunu mutlaka öğrenmeniz gerekir. Böylece seyahat ederken karşılaşabileceğiniz sorunlarla ilgili çok kapsamlı bir hizmet almak sizi güvende hissettirecektir.

Kiralayacağınız Aracın Sigortası Olmasının Önemi!

Toplu taşımada yaşanılan aksaklıklar ve kalabalıkla seyahat etmenin zahmetli olması araç kiralama hizmetlerinin tercih edilmesine neden olmaktadır. Özellikle metropol şehirlerin kalabalığından kaçmak isteyen kullanıcılar için araç kiralama oldukça büyük bir kolaylık sağlamaktadır.

Araç kiralamada dikkat edilmesi gereken en önemli detaylardan birisi, kiralayacağımız aracın zorunlu trafik sigortasının olmasıdır. Devlet tarafından zorunlu tutulan bu sigorta türü, trafikte kaza ile karşı tarafa vereceğimiz zararlar konusunda güvence altında olmamızı sağlayacaktır. Kiralayacağınız aracın zorunlu trafik sigortasını mutlaka kontrol etmeli, şayet aracın zorunlu trafik sigortası yok ise trafiğe çıkmamanız gerekir. Bu tarz problemler yaşamamak için kiralayacağımız araçları işinin ehli ve tecrübeli kurumsal firmalardan kiralamamız gereklidir. Kurumsal araç kiralama firmalarının vereceği profesyonel hizmetler ile kiralama süreci boyunca tüm konularda destek almanız mümkün. 

İlginizi Çekebilir: Ticari Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

Araç Kiralamada Kasko'ya Dikkat!

Kasko, kara taşıtları için zorunlu değildir ancak sizi ve aracınızı çalınma, kaza, doğal afetten etkilenme gibi birçok zarara karşı koruyan bir sigorta türüdür. Kasko süreci hem kiralanan hem de satın alınan araçlar için bir yıllık bir süreyi kapsayacak şekilde uygulanır. Kasko yaptırmak oldukça önemlidir.

Tatil ve seyahat gibi birçok nedenden dolayı tercih edilen araç kiralama hizmetinde, kiralanan aracın trafik sigortası ve kasko gibi poliçeleri standart olarak bulunmalıdır. Buna ek olarak bazı araç kiralama şirketlerinde kaskoyu da özelleştiren birçok paket seçeneği sunulmaktadır. Bu paketler ile size en uygun kaskoyu seçerek araç kiralamanızı başlatabilirsiniz. Trafiğe çıkan araçlarda kasko zorunluluğu bulunmadığı için kurumsal olmayan bazı araç kiralama firmaları, araçlarına kasko poliçesi yaptırmamakta ve müşterilerinin can güvenliğini göz ardı etmektedir. Araç kiralama sürecinde daha kurumsal ve profesyonel firmaları tercih etmeniz, böyle bir sorunla karşı karşıya kalmadan güvenli seyahat etmenizi sağlar. 

Öneri İçerik: KABİS Nedir? Neden Kullanılır?

Zorunlu Trafik Sigortası ve Kasko Arasındaki Farklar!

Zorunlu trafik sigortası ve kasko arasındaki en belirgin fark, trafik sigortasının zorunlu olup kaskonun ise araç sahibinin tercihine bırakılmasıdır. Ayrıca trafikte karşılaşılan maddi hasarlı bir kazada zorunlu trafik sigortası sadece karşı tarafın ve üçüncü kişilerin zararlarını teminat altına almaktadır. Diğer yandan kasko poliçesi, kaza sonrası sizin ve aracınızın güvence altına alınmasını sağlar ve oluşan tüm hasarları belirli limitler doğrultusunda teminat altına alır. Son olarak zorunlu trafik sigortası için fiyat dışında bir kriter aranmamalıdır. Tüm sigortalar için aynı teminat limitleri belirlenmiştir. Kasko için bu durum farklıdır. Kasko konusunda her firma kendine özgü teminat limitleri sunar ve birçok farklı paket arasında tercihi sürücüye bırakır.

Öneri İçerik: Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir?

Borlease ekibi olarak bu yazımızda araç kiralamada zorunlu trafik sigortası ve kasko, zorunlu trafik sigortası nedir, kasko nedir, kiralayacağınız aracın sigortası olmasının önemi nedir, araç kiralamada kaskoya dikkat etmenin önemi, zorunlu trafik sigortası ve kasko arasındaki farklar gibi konularda çeşitli bilgiler paylaştık. Daha fazla bilgi için sitemizde bulunan diğer içeriklere göz atabilirsiniz.